Vakantie naar Griekenland

Een lekkere vakantie naar Griekenland is wat ondanks alles nog steeds bijzonder populair is onder vele Nederlanders. Ook het komende zomerseizoen is de verwachting dat Griekenland weer ongekend populair word als vakantiebestemming. De vakanties zijn weer bijzonder scherp geprijsd.

vakantie-naar-kretaVakantie naar Griekenland

De meeste toeristen die naar Griekenland op vakantie gaan, boeken een vakantie naar een van de vele vakantie eilanden die Griekenland telt. Denk hierbij aan een Kreta, Kos, Lesbos en ga zo maar door. Maar wist u dat een vakantie naar het vaste land van Griekenland ook echt een aanrader is? Alleen al om de hoofdstad van Griekenland te bezoeken is echt aan te raden, want Athene is een wereldstad welke bijzonder rijk is aan cultuur, maar ook aan hedendaagse kunst en bezienswaardigheden is Athene een echte aanrader.

Vakantie eilanden Griekenland

Ondanks dat het vaste land van Griekenland voor de cultuur liefhebber echt een aanrader is, is het voor de meeste toeristen toch vooral te doen om de zon. En als u naar Griekenland op vakantie wilt gaan, dan heeft u nogal een keuze uit de vele eilanden die Griekenland telt.

Kreta is misschien wel het bekendste eiland welke Griekenland kent, maar zeker niet de enige. Waar Kreta zich onderscheidt van de andere eilanden is eigenlijk maar 2 dingen, namelijk het is het grootste eiland en het heeft een rijk verleden welke goed te bewonderen is in een van de vele musea en opgravingen op het eiland Kreta. Tegenwoordig is Kreta dan ook een enorme toeristische trekpleister voor vele type mensen. De cultuurliefhebber kan hier wekenlang rondslenteren en vele bezienswaardigheden bezoeken, maar ook de natuurliefhebber kan hier prima terecht in de binnenlanden, of langs de kusten.

Lekker stappen in Griekenland en een heerlijke zon, strand en luiervakantie is ook prima mogelijk op Kreta, maar ook een vakantie naar Kos, Rhodos, Lesbos en ga zo maar door. Bekijk in onze vakantie vergelijkingstool naar de actuele beschikbare vakanties naar Griekenland en vergelijk ze op prijs, kwaliteit en lokatie.