Autovakantie in Europa

Lekker met de auto op vakantie gaan door Europa heen, dat is wat miljoenen Nederlanders per jaar doen, en dat is ook niet gek want een autovakantie in Europa hoeft helemaal niet duur te zijn, en aangezien u met de auto gaat bent u op uw bestemming ook nog eens flexibel en kunt u gaan en staan waar u maar wilt. Want eenmaal gearriveerd op uw vakantiebestemming kunt u er nog steeds makkelijk op uit zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of dure taxi’s. Het is niet voor niets dat de autovakantie al jarenlang op de nr. 1 staat waar Nederlanders voor kiezen. De laatste jaren met Corona is de populariteit alleen maar toegenomen. Geen gedoe met douane, veel mensen in een vliegtuig of bus in een ruimte en mondkapjes. Lekker met je eigen reisgezelschap op reis door Europa met TUI. Of je eindbestemming voor de vakantie nu lekker om de hoek is in Nederland zelf, België of het zonnige zuiden van Frankrijk. Er zijn vele mogelijkheden. De landen waar wij vooral autovakanties naartoe aanbieden zijn toch wel de volgende omdat we voor de zon gaan:

 • Frankrijk
 • Spanje
 • Italië
 • Kroatië
 • Macedonië
 • Portugal
AanbiederOmschrijvingNaar aanbieder
, https://www.zilverzon.nl/wp-content/uploads/2022/05/tui-logo-300x140-1-150x70.png, https://www.zilverzon.nl/wp-content/uploads/2022/05/tui-logo-300x140-1.png, tui-logo-300x140Heerlijk voordelig naar de zon!https://reis.tui.nl/?tt=433_288911_234344_&r=
, https://www.zilverzon.nl/wp-content/uploads/2022/05/de-jong-intra-150x33.png, https://www.zilverzon.nl/wp-content/uploads/2022/05/de-jong-intra.png, de-jong-intraHeerlijk zonvakanties voor een last minute prijshttps://www.dejongintra.nl/tradetracker/tt.aspx?tt=439_33805_234344_&r=

Waar op te letten met een autovakantie

Het vervoer om te beginnen. Over het algemeen gaan we met de autovakanties ervan uit dat je met eigen vervoer gaat. Er is ook nog wel een fly & drive principe, maar met het vliegtuig naar bestemming gaan en dan een huurauto ter plaatse hebben scharen wij dan niet onder autovakantie. De autovakantie begint zoals gezegd dus met goed vervoer. Afhankelijk van je reisgezelschap zal je eigen auto wel of niet voldoen. Wij raden altijd aan om een verre reis alleen te ondernemen als je auto goedgekeurd is. Niets is zo frustrerend om ergens in het buitenland met pech komen te staan. Natuurlijk kan het altijd alsnog gebeuren, maar een goed voorbereide vakantie kan veel ellende voorkomen. Dus goede banden welke op de juiste bandenspanning zijn, het liefst natuurlijk ook een functionerende airco omdat je toch naar een zonbestemming gaat en natuurlijk een APK op de auto. Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele vignets en aanvullende middelen welke in de auto aanwezig moeten zijn. Als je namelijk in het buitenland gaat rijden gelden er toch soms andere regels. In het kort moet je met onderstaande rekening houden.

 • Aanwezig in de auto:
  • Verbandtrommel
  • Brandblusser
  • Veiligheidshesjes voor iedereen voor het pakken
  • Alcoholtest (Frankrijk)
 • Vignets nodig in de landen:
  • Zwitserland
  • Milieuvignets nodig in Duitsland en Frankrijk

Bovenstaande informatie is niet compleet, dus als u een bestemming op het oog heeft kunt u het beste op de ANWB reisinformatie website kijken voor de actuele benodigdheden of op de website voor vignets voor een compleet beeld.

Autovakantie naar de zon boeken

Zo, bovenstaande is in orde dus je wilt een lekkere zonvakantie gaan boeken. Dan zit je bij ons natuurlijk op het juiste adres voor vele te gekke zonvakanties. Wij werken namelijk samen met de grootste reisaanbieders uit Nederland om jou een zo compleet mogelijk reisaanbod te kunnen geven. Geen gedoe, maar gewoon heerlijke zonvakanties voor een scherpe prijs. Wij houden het aanbod aan vakanties het hele jaar door in de gaten om jou een zo gevarieerd mogelijk aanbod te kunnen aanbieden. Van de meest prachtige campings, losse vakantiehuizen of gewoon een tophotel. Het grote voordeel is dat je een autovakantie heel divers kan maken. Heerlijk rondreizen met de auto of juist in een rechte lijn naar een zonnige bestemming rijden en vervolgens niets meer hoeven doen. Het kan allemaal! Bekijk daarom ons aanbod eenvoudig online om jou heerlijke en zonnige autovakantie te boeken voor een scherpe prijs.